Καλώς ήλθατε στα Matas' Apartments
Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

 • Πεζοπορία
  Όσοι επισκέπτες της Τήνου δεν αφήσουν για κάποιες ώρες το αυτοκίνητο για να επιδοθούν στο περπάτημα, θα χάσουν μερικές από τις ωραιότερες διαδρομές του νησιού. Οι πεζοπορίες καλύπτουν αποστάσεις από 4,7 έως 14,2 χιλιόμετρα και πολλές εξ αυτών ξεκινούν από τη Χώρα της Τήνου, αποκαλύπτοντας μαγευτικά τοπία.
 • Αναρρίχηση
  Η Τήνος είναι ένας από τους πιο γνωστούς αναρριχητικούς προορισμούς της Ευρώπης! Το χωριό Βωλάξ και ο βράχος του Ξώμπουργου διαθέτουν πολλές διαδρομές για ασφαλισμένη αναρρίχηση αλλά και αναρρίχηση χωρίς σχοινί, διαθέσιμες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
 • Τρέξιμο
  Θεσμός στο νησί τα τελευταία χρόνια, το Tinos Running Experience διοργανώνεται τον Ιούνιο και περιλαμβάνει έναν ημιμαραθώνιο 21 χλμ., καθώς επίσης και αγώνες μικρότερων αποστάσεων. Η διαδρομή για τον ημιμαραθώνιο ξεκινάει από το υπαίθριο θεατράκι του χωριού Βωλάξ και διασχίζει τα χωριά Σκαλάδος, Κρόκος, Κώμη και Καλλονή για να καταλήξει στη Χώρα της Τήνου.
 • Ποδηλασία
  Ο πρώτος ποδηλατικός Μαραθώνιος της Τήνου είναι ήδη γεγονός και πρόκειται να καθιερωθεί. Μια διαδρομή 30 χιλιομέτρων από τον Πύργο έως το παλιό λιμάνι αποτελεί ευκαιρία για τους επισκέπτες να ανακαλύψουν το φυσικό τοπίο & τα γραφικά χωριουδάκια, αγναντεύοντας παράλληλα το Αιγαίο.
 • Ιππασία
  Η τουριστική ιππασία είναι η ιδανική δραστηριότητα για μικρούς & μεγάλους που θέλουν να έρθουν κοντά στη φύση. Περιπλανηθείτε σε φυσικά τοπία, πάνω σ΄ ένα άλογο, ανακαλύψτε παραδοσιακά χωριά όπως η Καρδιανή, τα Υστέρνια και ιστορικά ξωκλήσια & ζήστε μία αξέχαστη εμπειρία.
 • Ιστιοπλοϊα
  Ένα καλά κρυμμένο μέρος του νησιού σε περιμένει να το εξερευνήσεις… μέσω θαλάσσης! Οι επισκέπτες, που διαθέτουν ή μπορούν να νοικιάσουν σκάφος, δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία διαφορετική Τήνος. Παραλίες απρόσιτες ή δυσπρόσιτες από την ξηρά όπως Άσπρος Γυαλός, Βαθύ, Κουσίνια, Φούρνοι, Πλατύς Γυαλός και Μαντροκλήσι καθώς και σπηλιές & γραφικοί κολπίσκοι είναι μερικά από τα μυστικά του νησιού που μπορεί κανείς να ανακαλύψει.
 • Διαδρομές Με Πλοίο
  114 χιλιόμετρα ακτογραμμής σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε! Με καθημερινά δρομολόγια στο Βόρειο, Νότιο μέρος του νησιού ή κάνοντας ολόκληρο το γύρω της Τήνου έχετε την ευκαιρία να αντικρίσετε παραλίες όπως Παχιά Άμμος, Κολυμπήθρα, Καβαλουρκό, Μαλλί, Ρόχαρη και Σπήλαια. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με στάση σε επιλεγμένη μέρη για να απολαύσετε παραδοσιακό φαγητό δίπλα στη θάλασσα!
 • Καταδύσεις
  Ο βυθός της Τήνου επιφυλάσσει μεγάλες συγκινήσεις στους fans των καταδύσεων. Σταυρός, Λιβάδα, Βουρνή, Άγιος Ρωμανός και Άγιος Σώστης είναι μερικές από τις προσεγγίσιμες με αυτοκίνητο παραλίες που διαθέτουν μεγάλο υποθαλάσσιο πλούτο, ιδανικό για σχετικές δραστηριότητες.
 • SUP
  Τα αρχικά SUP σημαίνουν Stand up paddleboarding (στα ελληνικά «όρθια σανιδοκωπηλασία»). Πρόκειται για ένα σπορ που τα τελευταία χρόνια κάνει πολλούς surfers να …σταθούν στα πόδια τους! Ο φυσικός κόλπος του Πανόρμου προστατεύεται από τους έντονους ανέμους, δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες συνθήκες για δραστηριότητες όπως surfing και SUP!
 • Surfing
  Ο επίγειος παράδεισος των surfers είναι εδώ! Οι fans του αθλήματος δεν έχουν παρά να ενημερωθούν για τον καιρό & να επισκεφθούν παραλίες όπως η Μεγάλη Κολυμπήθρα, Λιβάδα, Άγιο Φωκά, Αγ. Ρωμανό ή Αγ. Ιωάννη (Πόρτο). Οι υπόλοιποι που απέχουν από το άθλημα αλλά θα ήθελα να προσπαθήσουν, η Τήνος αποτελεί το ιδανικό μέρος για να μάθει κάποιος!
 • Water Ski / Wakeboard
 • Sea Canoe
 • Φεστιβάλ Τήνου
  Από τα πιο ξακουστά φεστιβάλ της Ελλάδας, με διεθνή εμβέλεια, το Φεστιβάλ Τήνου διοργανώνει κάθε καλοκαίρι συναυλίες με επώνυμους καλλιτέχνες, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, εκθέσεις και επιμορφωτικά εργαστήρια.
 • Παραδοσιακά Πανηγύρια
  Όποια περίοδο κι αν βρεθεί κανείς στο νησί, πιθανότατα θα πέσει σε ένα από τα πολυπληθή πανηγύρια, που συνδυάζουν το θρησκευτικό αίσθημα των ντόπιων με την ανάγκη για κοινωνικοποίηση & έκφραση. Ένα γλέντι με νησιώτικα όργανα, παραδοσιακούς χορούς και τοπικές γεύσεις, είναι από τις πιο αυθεντικές τηνιακές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης.
 • Διαδρομές με 4χ4
  Για τους «τζιπάδες» προσφέρονται ενδιαφέρουσες διαδρομές 4Χ4 και σημεία για αναρρίχηση- καταρρίχηση (Ξώμπουργο, Βωλάξ).
 • Μονοπάτια Τήνου
  Ανακάλυψε την αυθεντική πλευρά μιας ανεξερεύνητης γης.